المتر مسطح مبانى فيه كم طوبة ؟ والمتر مكعب مبانى فى كم طوبة ؟ ابعاد الطوبه 25*12*6 سم

تم إضافة السؤال من قبل Mohamed Sharaf Sharaf , construction site manager , MAJAL ALENJAZ CONTRACTING CO.
تاريخ النشر: 2016/03/26
Mohamed Abdel khalek Mohamed Taha
من قبل Mohamed Abdel khalek Mohamed Taha , senior site civil engineer , source machinery

السلام عليكم   اولا  في كذا طريقه للحساب ولكن اقربها  بالاخد ف الاعتبار سمك المونه 1 سم وابعاد الطوبه 25 *12*6 سم لو حبينا نحسب كام طوبه في المتر المسطح  هنجيب مساحة الطوبه بالاخد في الاعتبار المونه  0.26*0.07 = 0.0182 م2 تقريبا

نقسم المتر علي الابعاد دي   عدد الطوب = 1/0.0182= 55 طوبة   ولو خدنا في اعتبارنا  الهالك  5 ف المية  عدد الطوب بالهالك  = 55*1.05= 58 طوبة   ________________________________________________________________

ثانيا  لو حبينا نحسب المتر المكعب بنفس الطريقة  لكن المرادي هنجيب الحجم لانه متر مكعب الحجم = 0.26*0.07*0.12 = 0.002184

عدد الطوب =1/ 0.002184 = 458 طوبه    بالهادر = 481 طوبة

faisal naji
من قبل faisal naji

لكل متر مربع  حاصل قسمة 100*100=10000قسمه 6*25=66.67تقريبا66حبه لكل متر مربع قربنا للاقل  لانه ماحسبناش الفواصل بين الطوبات

المتر المكعب حاصل قسمه 100*100*100=1000000/(25*6*12)=555.556 =555 حبه لكل متر مكعب

mohamed abd el hamid abd alla elfarran elfaran
من قبل mohamed abd el hamid abd alla elfarran elfaran , مهندس مدنى , مكتب العطيشان الهندسى

شكرا على الدعوة    المتر المسطح فية 56 طوبة اذا كانت ابعاد الطوبة25*12*6 وفية 422 طوبة اذا كانت ابعاد الطوب نفس الابعاد 25*12*6

قطعة ارض ١٩٢متر محتاج كام طوبه بلوك عشان ابنيها

hatem labib
من قبل hatem labib , Quality control manager , MISER consultant

حسب ابعاد الطوبه وسمك الحائط

Mushreq Abdulmajeed
من قبل Mushreq Abdulmajeed , Senior Project Supervisor , Lagoon Spring Company

أؤيد ما طرحه الاستاذ محمد مع التقدير

sadoof rashdan
من قبل sadoof rashdan , Engineer Trainee , وزارة الأشغال العامة

عدد الطوب في المتر مسطح= مساحة المتر مسطح= 25*12*6=1,800

عدد الطوب ( المتر المكعب ) = 481 طوبة

mohammed motasem
من قبل mohammed motasem , ( quality control engineer(qc , (EPCC) PTRONEEDS SERVICES INTERNATIONAL

المتر المسطح فيه 58 طوبة والمتر المكعب 462 طوبة

Eng Ahmed Elsharkawy
من قبل Eng Ahmed Elsharkawy , Civil Engineering Project Manager , Altwijry office

شكرا على الدعوة ........... واتفق مع اجابة المهندس محمد الفران