If i have cable 3(1*185 sqmm)-11kv-xlpe,copper.and when i go to buy it,i do not find it .which cable size i must replace but made from aluminum?

تم إضافة السؤال من قبل mohammed shiybah , Electrical Site Engineer , Phi co. for Electrical and Mechanical works
تاريخ النشر: 2016/03/09
MUSTAPHA ALAOUI
من قبل MUSTAPHA ALAOUI

If I have cable 3(1*185sqmm)-11kv-xlpe, copper and I do not find it, i will replace it by 3(1*240sqmm) from aluminum.

Mohammad Mosharraf Hussain Mosharraf
من قبل Mohammad Mosharraf Hussain Mosharraf , Electrical Drafts man (Solar) , Sterling And Wilson Solar limited

3(1*240 sq mm)  aluminum xlpe cable.

Selva Raj
من قبل Selva Raj , PROJECT MANAGER , ABAJA CONTRACTING AND ESTABLISHMENT

 3(1*240sqmm) ALUMINUM CABLE

Shevilson Hermosa
من قبل Shevilson Hermosa , Assistant Project Engineer , SNC Lavalin

3(1x300 sqmm). I think its the rule of thumb to have it 2 trade sizes up from Cu to Al.

Muhammad Akif iqbal
من قبل Muhammad Akif iqbal , Sub Engineer Electrical , GEPCO

 3(1*240sqmm) from aluminum.

SAKHIN AT
من قبل SAKHIN AT , PROJECT ENGINEER , HENRY AND FARAD PVT LTD

3(1*300) SQMM ALUMINIUM CABLE