ما هي أكثر المشاكل شيوعا التي تواجه الطلاب في دروس تصميم و تطوير مواقع الويب؟ وما هي افضل الجامعات لدراسة هذا التخصص في الوطن العربي؟

تم إضافة السؤال من قبل Amani Alasad , Web Developer , Quadron
تاريخ النشر: 2016/02/29
hassan albahri
من قبل hassan albahri , مهندس نظم معلومات , الشركة اليمنية الدولية للتكنولوجيا

اكثر المشاكل شيوعا هي الفجوة بين سوق العمل والتدريس حيث ما يتم تدريسة في المناهج لا يلبي الشيء الكثير من متطلبات سوق العمل . حيث انه اذا اتيح للطلاب خلال فترة التدريس التطبيق في شركات في السوق تمكنة من اتستيعاب المطلبات في سوق العمل وكذالك تعلم المنهج بشكل عملي وسهل . هذا الاسلوب يوفر الشيء الكبير لفهم تصميم مواقع الويب بشكل كبير وانا لي تجربة في هذا عندما كنت في الجامعة عانيت من هذا الشيء اما الان وانا موظف اصبح تصميم المواقع شيء سهل بسبب الاحتكاك بسوق العمل .

المشاكل تتلخص فى تسرع الطالب فى تجربة ما تعلمة فى وقت قصير مع عدم اهتمامه بنقاط صغيره ولاكنها  هي الاساس ك التصميم والفنشات واماكن الاعلانات واماكن اللينكات مع اخطاء مهمه ك الخط وتنسيق الخطوط والمحتوى

Adam Ahmed
من قبل Adam Ahmed , IT & Web Developer , Freelance

بسم الله الرحمن الرحيم

اعتقد المشكله هي انه يفهم الاطار العام لما هو مقدم عليه

يعني

ايه تطوير المواقع والفائده منها وازاي ابتدي وادرس ايه وحوصل لايه

المواقع شكل خارجي يحتاج تصميم يسمى ويب ديزين ولعمله تحتاج لمعرفة برنامج رسم زي ادوب فوتوشوب او برنامج جي اي ام بي المشهور في نظام لينكس ويعمل على الويندوز ايضا , البرنامجيين دول بيعملو الرسم للموقع اللي اوت بالانجليزي ولعمل الرسم للموقع لازم تكون بمقاسات محدده عشان كده بيستخدم معاه ملف مشهور اسمه والملف ده بيقسم الرسم ل عمود تقدر بعد ما تفهمه انك تحط الهيكل لكل الموقع بما فيها من صور وقوائم او شريط التنقل وعارض الشرائح (سليدشو)  والتذيل وغيرها من الحجات المهمه للموقع

بعد كده شغلانة التطوير مطور الموقع وده لازم يتعلم اكواد ال(اتش تي ام ال) وهي لغه العلامات او الترميز وهي لغه زيها زي لغة الورد ولكن بطريقة ادق وعشان تتعلمها لازم تحفظ شوية عناصر مهمه وازاي تعملها , بعديها بتتعلم ازاي تعمل استيل ثابت للموقع في ملف واحد عشان متفضلش تحط الوان وستيلات لكل عنصر في ال(اتش تي ام ال) , وبعديه ممكن تتعلم ال (جيكيوري) وال (بي اتش بي) في نفس الوقت واحد منهم بتستخدمه عشان تتحكم في الموقع من على كمبيوتر المستخدم وواحدمنهم بتستخدمه عشان تتحكم في الموقع من السرفر بمعنى السرفر الي عليه الموقع وطبعا هو ال (بي اتش بي) وعشان تتحكم مظبوط بتتعلم ازاي تعمل جداول وقاعدة بيانات عشان كده بتتعلم (اس كيو ال) او الاشهر مايسيكول

خذوا العلم من اهله بمعنى اتعلم من المواقع والجامعات العالميه وانت قاعد في بيتك يعني مش معقول حتتعلم صناعة مواقع على الويب ومتعرفش تتعلم من المواقع العالميه اما الوطن العربي ففيه جامعات كتير بس مش حيبقوا احرف من الدول الاجنبيه مفيهاش حاجه الايام دول وحنى مش اقل منهم بس الكوره في ملعبهم اليوميين دول

نصيحه اتعلم الوردبريس لانه الكل في واحد وبعد سنه او سنتين من الاحتراف اتعلم سيمفوني عشان تعمل فيسبوك

Mahmoud Hafez
من قبل Mahmoud Hafez , Graphic/Web Designer , Multimedia Lab., Assiut University , https://www.youtube.com/channel/UCBAfA_2QwIeLNjMDNcSmK7A

كثرة لغات البرمجة المستخدمة و طريقة ربطهم ببعض تعدد المكتبات و الفريم ووركس المستخدمة و تعدد برامج التصميم و اختيار اسهلهم و اسرعهم و و اشملهم

Abdullah Hamad
من قبل Abdullah Hamad , مدير المحاسبة , حكومي

أجزم أنها الرغبة في التعلم كرغبة وحب لهذا المجال وليس من أجل الحصول على شهادة من أجل وظيفة وكذلك تجنب أسلوب التعليم بالحقن ..فعندما تكون رغبة ذاتية ملحة للاستكشاب ويكون دور الجامعات والمعاهد المساعدة في كيف يعلم الطالب نفسه وان لا تقتصر مسيرة تعليمه على منهج بل تشمل كل منصات المصادر بالاضافة للصبر على مشاكل التجريب والخطاء والتكرارا ..ومحاولة فهم كل ما يحيط ويرتبط بنشاطة ولو على الاقل من باب العلم بالشي ووحوب معرفة اساسيات التي يجب التقيد بها..

Ahmed Gamal Al-Sayed Hussin Gazar
من قبل Ahmed Gamal Al-Sayed Hussin Gazar , Trainee at ITI 9 month , ITI

قوه الكورسات الموجةده على النت باللغه العربيه ليست بنفس قوت مثيلاتها الاجنبيه ... وضعف اللغه عند كثير من محبى تعلم هذه اللغات

abbes gana
من قبل abbes gana

اكبر مشكلة هي حماية الموقع و حقيقة البينات الشخصية

Rahaf Ibrahim
من قبل Rahaf Ibrahim

الجانب التطبيقي العملي وعدم الربط بسوق العمل

Shimaa Noseir
من قبل Shimaa Noseir , مهندسه تصميم مواقع , Riam Company

كثره لغات البرمجه المستخدمه--وحمايه الموقع والبيانات الخاصه

مستوي الامان والتسرع فى الدخول الى سوق العمل بدون خبرة كفاية

                                                       بسم الله الرحمن الرحيم

اكثر المشاكل شيوعا هي  كثرتالضغوطات التي يواجهها الطالب في الدراسة في الجامعة و في سوق العمل الحل .

و نعلم ليس كل طالب لديه جهاز  لاب تب  سربع لاداء العمل بسرعة فائقة   و المشكله الابرز  عدم تطبيق الطالب في البيت ما تعلمه في الجامعة او المؤسسة

وكثرت البرامج التي يستخدمه الطالب في التصميم

و في وقت الحين الطلبة الجدد لا يعرفون اي برنامج يستخدموه لتصميم الصقحات