ايهما يفضل فى العزل للاساسات البتومين البارد او البيتومين الحار ؟ولماذا؟

تم إضافة السؤال من قبل mohamed abd el hamid abd alla elfarran elfaran , مهندس مدنى , مكتب العطيشان الهندسى
تاريخ النشر: 2016/02/28

لو سمحت انا ساكن دور ارضي ومفيش حد تاني فوق وعزلت السطح ب بيتومين بارد لكن تسبب في حراره عاليه داخل المنزل فما الحل

Reda Fetouh
من قبل Reda Fetouh , Project Manager _ Tech.Office Manager , EEC Group

العزل الساخن طبعا لانه يساعد في الالتصاق ويعمل علي طرد الغازات من مسامات الخرسانة

ولكن عيبه في تلويث البيئة عند تسخينه وده في نظري اهم الا يلوث البيئة

العزل الساخن تم ايقافه تقريبا في العالم كله الا في مصر لانه مضر بالبيئة و كمان مضر بالعمال الي شغالين بيهثانيا مش شرط ان العزل السخن يكون قوة التصاقه اعلى لان مادة البيتومين الخام اللي موجودة بالمركب مش تركيزها 100 % العزل البارد بيكون عليه اضافات بتزود التصاقه بالخرسانة اكتر من السخن السماكة مش ضرورية لان لو طبقنا دهان ايبوكسي مثلا على القاعدة بسماكة 400 ميكرون ( 0,4 مم ) كفائته اعلى من 4 مم بيتومين البيتومين عموما بيطلق عليه عزل رطوبة وليس عزل مائي لانه بيتحل بالميه مع الزمن (سواء بارد او ساخن )انواع البيتومين البارد :1- بيتومين بارد ذو اساس مائي2- بيتومين بارد مطاطي 3- بيتومين بالفيبر4- بيتومين معالج ( و ده من وجهة نظري ) افضلهم لانه بيتم تطبيقة بعد فك الفورمة يعني بيغني عن المعالجة كمان بمعنى اخر معالج و عازل في نفس الوقت يعني ممكن ندفن تاني يوم بعد دهانه وعلى فكرة عليه اختبرات

أحمد مصطفى محمد ابوالعزم
من قبل أحمد مصطفى محمد ابوالعزم , بائع , فتح الله ماركت

ايه افضل أنواع العزل لأسطح المنازل لحمايتها من مياه المطر

جعفر هندي زين السقاف
من قبل جعفر هندي زين السقاف , مهندس أستشاري , مشاريع اﻻشغال العامة

أنواع البيتومين :- * البيتومين المؤكسد الصلب :· # البيتومين المؤكسد الصلب الساخن :البيتومين المؤكسد الصلب له قوام شبه زجاجي غير سائل و انما متماسك و عندما يتم استخدامه بالدهان على الساخن يتماسك على الخرسانة بعد دقائق من الدهان و تسطيع أن تجلس عليه بدون أن يلصق بملابسك أستخدامه: ثبت بالتجربه ان البتومين الحار للقواعد والاساسات خاصه هو اكثر فاعليه من عده امور الامر الاول قوه الالتصاق وكذلك درجه السماكه فله القابليه لالتصاق بطبقه اسمك ولو لمره واحده تنفيذيه الزفت الحار له الخاصيه لطرد كافه الكائنات الحشريه والمجهريه التس تظهر على اﻷساسات والقواعد نتيجه الرطوبه ولقربها من الارض فالزفت غازات وابخره هايدروكاربونيه وهذه من تركيبته الجيلوجيه تقوم هذه المكونات بالحيلوله دون اقتراب الحشرات الصغيره المعروفه التي تتواجد بهكذا اماكن بارده او دافئه والاهم من كل ذلك له القابليه بالالتصاق مع التربه المخصصه لاغراض الدفن للقواعد حيث يشكل مع تلك التربه طبقه تكاد تكون سميكه مما يؤدي الى مانع اكيد وفعال للرطوبه· # البيتومين المؤكسد الصلب علي البارد:المؤكسد على البارد فيمكنك تجربته بدهانه و التأكد من تماسكه الذي يحدث بعد ساعات و لكن البيتومين غير المؤكسد فلا يتماسك على الاطلاق مهما انتظرتأما الغير مؤكسد فتجده متماسكا نسبيا على السطح فقط مع وجود سيوله في قوامه ، يعنى البيتومين المؤكسد البارد يلزم تجربته للتفريق بينه و بين الغير مؤكسد البارد و يصعب التأكد منه بمجرد النظرأستخدامه : اما البيتومين البارد مصنع ومعد لاغراض لايجب ان تكون مكشوفه وليس بالاهميه ان تشكل او تكون التصاق مع التربه الموضوعه فوقها... استخدامها الخاص للسطوح لسد المسامات والشقوق الشعريه الناتجه عن تقلص وتمدد الخرسانه

Ahmed Taha abdellah
من قبل Ahmed Taha abdellah , Senior Civil Engineer , Elsewedy Electric T&D

لتخفيف احمال السقف و عمل سقف خفيف و ايضا اذا كان السقف معرض لاهتزازات فانه يفضل الفوم لانه قد تؤثر الاهتزازات علي البلوك و تسقط اما الفوم فلن يتاثر مثل البلوك