Can Switch work as DHCP ?

تم إضافة السؤال من قبل Muhammad Furqan , Network Administrator & Assistant Professor , (Hyderabad Institute of Arts, Science & Technology) affiliated from Mehran University Jamshoro.
تاريخ النشر: 2013/09/18
Mohammad Elwasefy Elsayed
من قبل Mohammad Elwasefy Elsayed , Senior IT Network and Security Engineer , Comlogic-SCC-ITconsultancy

IT depends on switch platform and it should support L3

Muhammad Anzar
من قبل Muhammad Anzar , DevOps/DevSecOps Architect , Confidential

Yes, switch will work as dhcp server. We can configure dhcp scope for each network mac based authenticatuon.

SHIJO THOMAS
من قبل SHIJO THOMAS , NETWORK ADMINISTRATOR , CMC LTD

only L3 switches  we can create dhcp.........

Ahmed El abd
من قبل Ahmed El abd , Network Security Engineer , Alzafer Group

Yes, CISCO switchs can works as DHCP