What are the different reference types available in Java? e.g. WeakReference, SoftReference or PhantomReference? and Why should we use them?

تم إضافة السؤال من قبل Mohd shahnawaz khan , Associate Project , Cognizant Technology Solution
تاريخ النشر: 2013/09/17
Feras Elias
من قبل Feras Elias , Technical Support Officer , Legal Affairs Department

  • reference types are any instantiable class as well as arrays
    • String, Scanner, Random, Die, int[], String[], etc.
    • reference variables store addresses

It's useful to play with variables and types a little.