How can we know or determine the cases about : 1. Moderate irreversible disability or impairement (<30%) 2. Severe irreversible disability (>30%)?

تم إضافة السؤال من قبل Akram Murijal , Project HSE Engineer , PT SAIPEM INDONESIA
تاريخ النشر: 2016/02/02
Mudassir Amir
من قبل Mudassir Amir , Senior Officer - Internal Controls , Dubai Islamic Bank

There is a risk matrix that can be used to determine risk based on the severity and the probability of occurrence of an event.

Severity/Impact is classified into4-5 categories:

1) Negligible

2) Minor

3) Moderate

4) Significant

5) Severe

Probability/likelihood is also further divided into4-5 categories:

1) Negligible

2) Minor

3) Moderate

4) Major

5) Catastrophic

The risks are broadly classifies into3 categories:

1) Low

2) Medium

3) High

Using the above criteria, risks can be ascertained.

Hope this helps.