What are the most challenging issues for the project manager that affects the decision making in the time management matters?

تم إضافة السؤال من قبل Ahmed Elhadi , Sr. Environmental Engineer , Qassim Cement Company
تاريخ النشر: 2013/09/17

A project manager can often performance manage the project internally and if required adjust any time matters (He/she knows how to do that internally) but how about third party suppliers? A good project manager will be able to ensure that agreed commitments with third parties are met and not going to delay the project. This requires good paper work, solid influencing and communication.

Nure kiron
من قبل Nure kiron , Professor Head of the Acupuncture Department , Gonoshastho Medical College & Gono University Bangladesh

do every things properly and cheque before deliveries

Adel Maher
من قبل Adel Maher , Senior System Administrator and Technical Support , Awaed Al-Arabia (TAAJEER Group)

أكثر التحديات التي تواجه اي عملية إتخاذ قرار هي

1 - المعلومات , فلو كانت لديك المعلومات الكافية لإستطعت إتخاذ القرار بشكل مباشر. (نقص المعلومات)

2- الكفاءات و الموارد, فلو توفرت المعلومات و لم تتوفر الكفاءات و الموارد اصبح القرار المتخذ غير مناسب.

3 - الخبرة, فبدون الخبرة في مجال المشروع فلن تستطيع ان تتخذ القرارات الصحية ولو اصبت مرة او إثنين بعدها ستخطأ.

4 - تعتبر اهم نقطة بالنسبة لي هي التوكل على الله و طلب العون منه سبحانة وتعالى ان يسهل ويسدد لك قراراتك.

وشكراً