How to see hidden files in command prompt?

تم إضافة السؤال من قبل Mohammed Yaseen MBA PMP® , Project Controller , Hayat Communication (www.haytacommunications.com)
تاريخ النشر: 2013/09/12
Mahmoud Manaa
من قبل Mahmoud Manaa , Network Engineer , Zain - Kuwait

if you want to see a file with certain  properity Like System,Hidden,ReadOnly you can pass a parameter for ( DIR ) Command in DOS Prompt as Following :

For hidden Files :

Dir / AH

For System Files :

Dir / AS

For ReadOnly Files :

Dir / AR

Hope This Help ...Regards

Atif Tanveer
من قبل Atif Tanveer , Decision Support Specialist , Hamilton Health Science

dir /ah

Said Qamar Qamar
من قبل Said Qamar Qamar , IT Support Engineer , Baladia Bisha KSA

c:\>Dir/ah

and press enter key

Muhammad Anzar
من قبل Muhammad Anzar , DevOps/DevSecOps Architect , Confidential

In Linux, ls -a will list all hidden files

Mohammed Mudassir
من قبل Mohammed Mudassir , NET work , Matheen Associates

dir/ah is the command for view all hidden file and folders in drive or directory