What is dielectric loss? And what is the advantage of dielectric heating?

تم إضافة السؤال من قبل نشمي العباد , Electrical Field Engineer , KCC
تاريخ النشر: 2015/12/21
Adnan Amin
من قبل Adnan Amin , Assistant electrical engineer , Gadoon Textile Mills Limited

Dielectric loss is when a dielectric material dissipate energy due to movement of charges in an alternating electromagnetic field. major advantage of this form of heating is the ability to repadily heat throughout the volume