What is Network Simulator? And what is the main purpose of it?

تم إضافة السؤال من قبل Bassam Ali Mohammed Al-mamari , مساعد الرصد والتقييم , برودحي سيستمز
تاريخ النشر: 2015/12/21
Sheraz Yaseen
من قبل Sheraz Yaseen , Sr. Engineer Technology Infrastructure , BOL Networks www.bolnetwork.com

As name shows it simulate network devices like routers switches firewalls.

 purpose is to practice on live device for those who can not perform lab on real devices for any or multiple reasons