What are the components you can find in electrical industrial control panels?

In any production outfit, where a particular item is been manufactured ,e.g . a bottling , refinery or a textiles industries.

تم إضافة السؤال من قبل ANTHONY EJEH , Electrical power Engineer , British Deputy high commission (FCO)
تاريخ النشر: 2015/12/19
Abubakr Saeed
من قبل Abubakr Saeed , Sr Electrical Engineer , Zuhair Fayez Partnership Consultants

  1. Motor Control Center.
  2. Relays.
  3. Programmable Controllers.
  4. Safety Devices (safety switches, safety relays)
  5. Contactors.
  6. Push buttons and pilot light devices.
  7. Terminal bars.

saad khan
من قبل saad khan , Senior Deputy Manager E & I , Novatex Limited, BOPET Unit

Relay, Contactors, PLC, AC /DC Drives, DC Power Supplies, Ammeter, Voltmeter, CT are the common parts you find in Industrial Control Panels