What is the difference between turbine and compressor?

تم إضافة السؤال من قبل madhurendra kumar
تاريخ النشر: 2015/12/04
Qasim Ibrar
من قبل Qasim Ibrar , Mechanical Engineer , Venture Engineering Pvt. Ltd.

Simply, compressor converts electrical energy energy into mecanical energy . The electrical energy  is consummed by an engine whereas the mechanical energy is given into compressing air  and rising its pressure.

Turbines receive mechanical energy in different forms ( gas, compressed air, circulating water...) and convert it also to mechanical energy.