ماهي طريقة عمل الاكتيف دايركتوري ارجوا الفائدة من مجربين؟

تم إضافة السؤال من قبل مستخدم محذوف‎
تاريخ النشر: 2015/10/24
Mohamed Elsayed Hassan Abuzied
من قبل Mohamed Elsayed Hassan Abuzied , Technical Support Engineer , StorIT Distribution

عن طريق اوامر  ال run  اسرع واسهل طريقه  تكتب dcpromo  واضغط انتر هيبتدى تنزيل معاك وطبعا انت بيتعمل ال configuration حسب المتطلبات الخاصه بيك واهم حاجه تاخد بالك منها انك تختار تنزييل DNS  وانت بتنزل وتانى حاجه تاخد بالك منها انك تختار new forest ولو بيتعمل additional domain controller  بيتختار   existing forest  وبيتكتب اسم المستخدم وكلمه المرور ,وفى الحاله ديه بيبقى عندك  AD & ADC

اخيرا لو انت عايز تخلى توزيع ال ip اوتوماتيك  بيتدخل على rules وتنزل  حاجه اسمها DHCB  وبعد ماينزل بيتعمل عليه حاجه اسمها scope وتختار  ال ip renge اللى عايزها تتوزع للاجهزه وده طبعا حسب  الشبكه عندك ومتطلباتها

Qais Aqel
من قبل Qais Aqel , IT Operations Control Manager , Arab Bank

طريقة عمل الالكتيف دايكتوري سهلة للغاية ، بداية ما هو الويندوز الذي ترغب بانشاء الاكتف عليه ؟

في كل الحالات ، الاكتيف دايركتوي يضاف عن طريق " الرولز " في الويندوز

قم باضافتها ثم اتبع التعلميات

Md Anwarul Hassan
من قبل Md Anwarul Hassan , Microsoft Exchange Administrator , Genpact

نشط الدليل هو قاعدة البيانات التي يحتفظ من كافة حسابات المستخدمين وكلمات المرور في مؤسستك .