ما هو الفرق بين مصروفات التشغيل والمصروفات العمومية؟

تم إضافة السؤال من قبل George Rizkalla , مدير مالى , الشركة المصرية الكويتية للتطوير و الاستثمار العقارى - مدير مالى من 1-12-2009 حتى تاريخه
تاريخ النشر: 2013/08/30
Menerva Melad
من قبل Menerva Melad , Account Executive, Key Accounts , Graphic Home Company

اولا في بدايه الحديث احب ان اوضح ان جميع المصروفات (مدينه) الا المصروفات المستحقه يعني مصروف متأخر علي الشركه يصبح (مديـــن) ده بدايه نأتي الآن بالحديث عن مصروفات ا لعموميه والاداريهتوجد بكل الانشطه والشركات وتنقسم الي تلك الانواع
1- عموميــــه : وذلك المصروف اي شركه بتدفه مثلا (مرتبا،فاتوره كهرباء، مياه، تليفون، نثريات، نظافه ، اكراميات، انتقالات، م.ضيافه، صيانه، تبرعات، إعانات...).

2- إداريه: ذللك النوع مرتبط فقط بلإداره العليا مثلا( كهرباء الاداره، مرتبات المديرين، مكافئات الاداره ، ادوات كتابيه، رول فاكس، احبار ، تصويروغيره...)
3- تسويقيه وبيعيه : وترتبط بالتسويق مثلا(ايجار معرض البيع، عموله مندوبي البيع، مصاريف نقل المبيعات، مرتبات مديري البيع وغيره)
4- ماليه وتموليه: تتمثل ذلك النوع في المصروفات البنكيه مثلا( فوائد مدينه، مصاريف برتستو، عموله تحصيل ، ثمن دفتر شيكات، عموله خطاب الضما،م فتح حساب بالبنك وغيره..)وبذلك نكون انتهينا بالحديث عن انواع المصروفات العمومـــــيــــــه والادااريــــــه ثانيا نأتي بنوع الثاني مصروفات التشغيل   هي مصروفات تنفق داخل عنبر الانتاج او ورشه التصنيع وتوجد تللك نوع من المصروفات في الشركات او الانشطه الصناعيه بصفه عامه الذي يأتي بالماده الخام ثم يعيد تصنيه مره رخري لبيعهوتنقسم الي ثلاثة انواع
1- مـــــــــــــــواد : اء الشيئ الذي نضعه مع الماده الاساسيه للصناعه ويجب ان يكون لها خصائص معينه لكلي تحتسب من تللك النوع من المصروفات التشغيل تحت مسمي الموادالخصائص * تظهر في المنتج التام*يأخذها العميل* بدونها لاتكتمل صناعه المنتج
2- أجور: عباره عن اجور الاشخاص الموجودين داخل عنبر الانتاج وملحوظه هامه جداً انها تختلف عن المرتبات في المصروفات العموميه بمعني انها تتمثل في اوضح بلبدي( اجور الصنايعين )   3-مصروفات: هي كل تكلفه غير مباشره داخل عنبر الانتاج ولا تدخل او لاتظهر في المنتج تام الصنه زي ( كهربه المصنع ، الصيانه لعنبر الانتاج الزيوت والشحوم الات عنبر الانتاج....)   نأتي بعد ذللك للقيوداي مصروف موجود في اي مكان تسجيله هكذا   من ح/ المصروفات.....نوعهاإلي ح/ بنك او صندوق، او جاري شركاء حسب مايكون   مثال بقي عشان نوضح لو احنا داخل مصنع ملابس   الاصل الصناعه ايه هي صناع الملابس تمامالقماش التوب ده اصل الماده الخام ده يسمي مشتريات يسجل تحت ح/ مشتريات القماش محتاج ايه لكي يكون ملابسمحتاج مـــــواد مثلا خيط زراير ، تكت، تكييس، دبابيساهو ده بقي يعتبر مصروف تشغيل تحت مسمي مواد   يبقي من ح/ مصروفات التشغيل مواد( خيط وزرارير)ا الي ح/ الصندوق   محتاج ايه تاني محتاج ناس خياطين عشان يبتدوا يشتغلوا ويخيطوامثال زي خياط مقص دار، اوفر، عمال تشطيب ، مشرف   يبقي ده يمثل حساب اجر عمال المصنع اذا يندرج تحت مصروف تشغيل تحت مسمي اجور ( خياط مقاص دار)   طيب هو الناس دي اللي بتشتغل هتشتغل مثلا والمصنع ضالمه لازم يكون فيه كهرباء ولا من غير ميه او من غير صيانه لللآت ديلا طبعاً اذا ده يندر تحت اسم مصروف تشغيل بمسمي مصروفات (مياه ، كهرباء، صيانه ....)

مصروفات التشغيل مرتبطه بالانتاج او بالمنتج واغلبها متغيره فى طبعها بينما الاداريه ثابته فى طبيعتها

George Rizkalla
من قبل George Rizkalla

مصروفات التشغيل هى مصروفات لها علاقة مباشرة او غير مباشرة بالنشاط اى انه توجد طالما وجد انتاج و لا توجد طالما لا يوجد انتاج لكن مصرةفات العمومية هى مصروفات ليس لها علاقة مباشرة او غير مباشرة بالانتاج اي انها موجودة سواء وجد انتاج ام لا

Michael Magdy
من قبل Michael Magdy , Chief accountant , speed trade

مصروفات التشغيل : هي المصروفات او النفقات التي تنفق علي كل ما لة علاقة مباشرة بعملية التشغيل

مثل : اجور العاملين الذين يعملون علي المكن او اجور فنيين صيانة الشبكات اذا كانت شركة تعمل بمجال صيانة الشبكات

المصروفات الادارية : هي التي تنفق علي العاملين الغير مباشرين

مثل : اجور الاداريين / كهرباء / غاز

خالص تحياتي ,,,

NASREEN QASSEM ALSHALAAN
من قبل NASREEN QASSEM ALSHALAAN , موظف اداري , الفريق

المصروفات العموميه هي مصروفات عامه لاي شركه مثل ضيافه , كهربا .
مياه .
نثريه ....
الخ ولا تتكون مباشره بالنسبه للانتاج اما مصروفات التشغيل فهي المباشره في الانتاج والتصنيع ومواد الخام

Ebrahim Abdo Farhan Ali
من قبل Ebrahim Abdo Farhan Ali , General Accountant , Grand Motors Co. Ltd. - Agent of GMC, Chevrolet and Cadillac cars

المصروفات التشغيلية :نفقات لا ترتبط بفترة محددة ولكن ترتبط بعملية او اوامر تشغيل  هي كل ما يتم انفاقه بأي عملية تشغيل وتكون على هئية نفقات مباشرة وغير مباشرة ومباشرة ثابتة وغير مباشرة متغيرة وتتم على عدة مراحل تنتهي بإنتاج جاهز يتم بيعه مباشرة للسوق أو منتج يكون عبارة عن مادة خام لإنتاج أخر،

المصاريف العمومية :نفقات ترتبط بفترة مالية محددة و هي كل ما يتم انفاقه من مرتبات واجور و ايجارات وكهرباء واتصالات ومواصلات وو.... الخ

mostafa nabil mohamed rashad
من قبل mostafa nabil mohamed rashad , كاشير , زهران ماركت

هناك3 انواع من المصروفات

مصروفات تشغيليه وهي خاصه بالانتاج ولها علاقه مباشره به

مصروفات عموميه واداريه هى  مصروف ليس له علاقه بالانتاج

مصروفات بيعيه وتسويقيه وهى خاصه بتسويق المنتجات وبيعها

Muhammad Waqas
من قبل Muhammad Waqas , Accountant , Rafiq & Sons

وهناك فئة من النفقات التي يتكبدها رجال الأعمال نتيجة لأداء نشاطه الاعتيادي.
على سبيل المثال، ودفع أجور الموظفين والأموال المخصصة نحو البحث والتطوير والنفقات التشغيلية.
بينما النفقات العامة هي النفقات التي تقوم بها في روتين الأعمال العامة مثل دفع فاتورة الكهرباء، والنقل، والثابتة والمصروفات المتنوعة الأخرى.

المصروفات التسويقه هي لغرض ترويج ونقل .هنا ملاحضه اندثار معدات البيع تعتبر من ضمن المصروفات تسويقيه

hesham ghamry
من قبل hesham ghamry , مراجع داخلي , السلاب

يوجد 3 انواع من المصروفات

1- مصروفات تشغيلية : اي مصروفات لها علاقه بقسم الانتاج مثل رواتب عمال الانتاج

2-مصروفات ادارية وعمومية : هي المصروفات التي تخص الاداره  كمثل  مرتبات وخدمات ونثريات و ضيافه

3- مصروفات بيعيه وتسويقية: اي مصروغ له علاقه بعمليه البيع والتسويق مثل ايجار معارض البيع و الاعلانات و مرتبات قسم المبيعات

وجمعيها يتعامل محاسبيا طبيعته مدين و يقفل في نهاية السنه في ح/ ارباح وخسائر بينما المصروفات المقدمه تكون دائن ويرحل الي قائمه المركز المالي في جانب الاصول

salah mustafa
من قبل salah mustafa

مصروفات التشغيل والمصروفات العمومية والاداريه

 تعتبرعامل مؤثرفى محاسبة المقاولات والمحاسبه الماليه

مصروفات التشغيل  "operating expenses" :  "مصروفات التشغيل" او "النفقات التشغيلييه" مصطلح يستخدم كثيرا  فى الشركات فى جميع انحاء العالم  وهو يشير الى التكاليف المستمره اللازمه  لاداره  العمل بمعنى انا مصروفات  التشغيل  هى تكلفه ما يحدث خلف الكواليس وهو يتضمن اى تكاليف متعلقه بالتشغيل الفعلى للشركه   اذا يمكن القول بان مصروفات التشغيل هي المصروفات او النفقات التي تنفق علي كل ما لة علاقة مباشرة بعملية التشغيل

المصروفات العموميه والاداريه  "General and administrative expenses":هى تلك المصروفات التى لاتخص قسم المبيعات او  الانتاج ولا تخدم تلك الانشطه انما تخدم العمليه الاداريه للمنشات اى هذه المصروفات تقوم على خدمه العمليه الاداريه بالمنشات ولا تتطرق لخدمه انشطه الشركه مثل نشاط التسويق والبيع او نشاط الانتاج

ويكون هذا النوع من المصروفات مرتبط بالإداره العليا مثلا(رسوم نت و بريدو كهرباء الاداره، مرتبات المديرين، مكافئات الاداره ، ادوات كتابيه، فاكس، احبار ، تصويروغيره ......)