What are the indications of endomyocardial biopsy in myocarditis?

تم إضافة السؤال من قبل محمد محمد احمد ادم , cardiology consultant , najran armed forces hospital
تاريخ النشر: 2015/09/21
Yousaf Noor
من قبل Yousaf Noor , Specialist

Indication for Endomyocardial Biopsy of Viral Myocarditis is mostly due to detection of viral genome in complicated cases for proper treatment and management.

Jehan Zab
من قبل Jehan Zab , SENIOR REGISTRAR , CPEIC,HEALTH DEPARTMENT,PUNJAB

PERIODICALLY POST TRANSPLANT TO CHECK FOR REJECTION,DIAGNOSIS OF AETIOLOGY OF HEARTFAILURE

Babur Ikram
من قبل Babur Ikram , Senior Resident Invasive Cardiology , Mohammed Bin Khalifa Cardiac Centre

Diagnosis of Heart Failure

Poor response to treatment of heart failure

Periodically post Cardiac Transplantation to check for rejection