Which way is the best formula to design open chanel to transfer wast water or agriculture water?

تم إضافة السؤال من قبل Dadkhoda Jangizehi , management of construction , sarab saravn
تاريخ النشر: 2015/06/03
Mohamed Omar CHAIB
من قبل Mohamed Omar CHAIB , Civil Engineer , SAMSUNG C&T

I agree with Sir Alex Al Yazouri

Alex Al Yazouri
من قبل Alex Al Yazouri , General Manager , Al Mushref Cooperative Society

Many natural and man-made channels are approximately trapezoidal.

Mohamed Atia Abd elhady
من قبل Mohamed Atia Abd elhady , مهندس , دلتا مصر للمقاولات

 trapezoidal is more efficiency and economic

Amr Gamal Anwar Hassan
من قبل Amr Gamal Anwar Hassan , مهندس حاسب كميات , Shurfah Real Estate Development and Investment

thank you for invitation

I accept with eng. Rami Batikh

ماحي عابد
من قبل ماحي عابد , Civil engineer , Technical building control

agree with previous answers

Muhammad Khalil
من قبل Muhammad Khalil , Chief Engineer (Civil) , Water and Sanitation Services Mardan

precast parabolic segments are the best channels for water flow due to most economical and efficient system