In income statement, gross profit is always equal to?

تم إضافة السؤال من قبل Muhammad Ramzan Tufail ACCA , Assistant Finance Manager , Eltizam Asset Management Group
تاريخ النشر: 2015/06/02
Shahbaz Hayder
من قبل Shahbaz Hayder , Group Head of Finance , Sharif Group of Companies

Yes Option C is the right answer.

PRADEEP VELAYUDHAN
من قبل PRADEEP VELAYUDHAN , Chief Accountant , Super Group

c) sales-cost of goods sold--------------------

prateek Sharma
من قبل prateek Sharma

Answer is Cbecause the formula of Cost of Goods Sold is Sale-Gross profit or we can compute GP by using Trading A/c Because COGS = Opening stock + purchases - Closing stock.

So GP = SALES-COGS

Abdul Majid Khatri
من قبل Abdul Majid Khatri , A Qualified Chartered Accountant , Honeycomb Logistics Pvt. Ltd.

Sale -  Cost of goods Sold................!!!

Abdul Fatah AbdulAleem
من قبل Abdul Fatah AbdulAleem , Real Estate Broker , Al Nahdha real estate company L.L.C

Gross Profit =sales - cost of goods sold

Wasim khan wazir
من قبل Wasim khan wazir , Finance Specialist , Mott Macdonald

Option C is correct one. sale less CGS

Muhammad Hamid
من قبل Muhammad Hamid , Senior Financial Accountant , Al Rowad Trading Co LLC

Option C..... it is always equal to Sales - COGS

Haidar Alali
من قبل Haidar Alali , GL Accountant , National OilWell Varco NOV

Option C, Sales - cost of goods sold.