What is the difference between Cap and Floor terms related to interest rate?

تم إضافة السؤال من قبل Shahbaz Hayder , Group Head of Finance , Sharif Group of Companies
تاريخ النشر: 2015/06/02
Abdul Majid Khatri
من قبل Abdul Majid Khatri , A Qualified Chartered Accountant , Honeycomb Logistics Pvt. Ltd.

1) Cap Rate is upper limit of Interest rate while floor is lower limit of Interest rate.

2) Cap is Entered by Customer while floor is entered by Banker.

Zehab Osman
من قبل Zehab Osman , Accountant , Aldar Consultancy Co.

Max and Min interest rates.--------------