In calculating earning per share (EPS), the net profit is divided by which of the following?

تم إضافة السؤال من قبل Muhammad Ramzan Tufail ACCA , Assistant Finance Manager , Eltizam Asset Management Group
تاريخ النشر: 2015/05/30
Shahbaz Hayder
من قبل Shahbaz Hayder , Group Head of Finance , Sharif Group of Companies

Paid up capital is the right answer.

PRADEEP VELAYUDHAN
من قبل PRADEEP VELAYUDHAN , Chief Accountant , Super Group

Number of ordinary shares------------------

Ahmed Abdi Mahad
من قبل Ahmed Abdi Mahad , Director of Internal Auditing Directorate , Jigjiga University

Earning per share (EPS) = Net income available to common equity / Number ordinary shares outstanding

Thus, Choice A is the answer.

manaf almas
من قبل manaf almas , Auditor , DAR AL NUZUM PUBLIC ACCOUNTANTS

A)number of ordinary shares

Abdul Majid Khatri
من قبل Abdul Majid Khatri , A Qualified Chartered Accountant , Honeycomb Logistics Pvt. Ltd.

Number of Ordinary Shares..................!!!!!!!!!!

Abid Shahzad
من قبل Abid Shahzad , General Accountant , Gulf Youth Co.For Investment and Real Estate Development Pvt Ltd (Shababco Enterprises PVT LT

EPS = Net Income/ Weighted Average Outstanding Shares