What is the difference between the strategic planning and operational planning?

تم إضافة السؤال من قبل Nizar Tag Elsseir Elkhair dirar , رئيس قسم التخطيط , الهيئة العامة للارصاد الجوية
تاريخ النشر: 2015/05/21
shadi hussien suliman alajrab
من قبل shadi hussien suliman alajrab , General Manager , Manuela training and management development

operational planning : scheduling , budgeting , and any other necessary plans used to meet the tactical objectives ( by lower managers)

strategic planning : setting of long term goals (by top managers)

Duncan Robertson
من قبل Duncan Robertson , Strategy Consultant , Duncan Robertson Consultancy

Operational planning is about how to conduct a particular operation.

Strategic planning is concerned with deciding which operations to carry out.