What is CPM ? What's the importance of it?

تم إضافة السؤال من قبل Binil Paul , Senior Planning Engineer , Keo International Consultants - Qatar
تاريخ النشر: 2013/08/04
Bhavin Mehta CCP(CCE), PMP
من قبل Bhavin Mehta CCP(CCE), PMP , Assistant Manager , Larsen and Toubro Ltd

CPM: Critical Path Method.
It is used to identify longest duration (& having least total float) path in network diagram.
Activities forming critical path must be completed in timely manner in order to achieve project objectives as per contract timelines.