What is session storage and how can you create one?

تم إضافة السؤال من قبل Feras Abualrub , Web Solutions Manager , Qistas for Information Technology
تاريخ النشر: 2015/04/22
Pushpendra Chouhan
من قبل Pushpendra Chouhan , Worked 6 months for my final year project (Jan 2014- June 2014) , Universal Informatics

session storage is used to get the session storage object. It is similar to local storage but the difference is that local storage has no expiration but session storage expires when user closes the browser window.

 <script type="text/javascript">

if(sessionStorage.refresh)

{

   sessionStorage.refresh = Number(sessionStorage) +1;

}

else

{

session.Storage.refresh=1;

}

</script>

* Refresh page to increase number of page hit.

* close window then try again.