If Z Company Ltd.’s Current Liabilities are $25,000; Quick Ratio is 1.5:1, inventory is $12,500; calculate current assets.

تم إضافة السؤال من قبل VENKITARAMAN KRISHNA MOORTHY VRINDAVAN , Project Execution Manager & Accounts Manager , ALI INTERNATIONAL TRADING EST.
تاريخ النشر: 2015/03/18
Muhammad Ramzan Tufail  ACCA
من قبل Muhammad Ramzan Tufail ACCA , Assistant Finance Manager , Eltizam Asset Management Group

Quick Ratio / Asset Test Ratio = Current Asset - Inventory / Current Liabilities

So, rearrange this please.

1.5 = Current Asset -12,500 /25,000

1.5 *25,000 = Current Asset -12,500

37,500 = Current Asset -12,500

Current Asset =37,500 +12,500

                         =50,000

Ahmed kandil
من قبل Ahmed kandil , Cost Controller , Battour Holding Cpompany

Agree with mr ramazan tufail

Soumya Kanta Nayak
من قبل Soumya Kanta Nayak , Branch Manager , ICICI Bank Ltd

Quick Ratio= (CA-Inventory)/CL so CA-12500=37500 nw CA=50000

Anas  Dawah
من قبل Anas Dawah , Senior Internal Auditor , Talal Abu-Ghazaleh Global (TAGI)

Current Assets = (1.5*250000)+12500=50000

Malik Khalid Mahmood
من قبل Malik Khalid Mahmood , Regional Finance Manager , Leosons International FZ LLC

$50,000 as answered by others as well

Mir Mujtaba Ali
من قبل Mir Mujtaba Ali , Internal Audit Manager , Confidential

Current Asset = $50,000

FITAH MOHAMED
من قبل FITAH MOHAMED , Financial Manager , FUEL AND ENERGY CO for transportion petroleum materials

 Quick Ratio =( current assets- inventory )/Current Liabilities

current assets =(Quick Ratio *Current Liabilities)+ inventory

                          =(1.5*25000)+12500=50000$

Mark Angelo Damuag
من قبل Mark Angelo Damuag , Financial Analyst , Evacare Management Consultancy Inc

The current assets would be50,00)