What are the advantages of hydraulic coupling?

تم إضافة السؤال من قبل Muhammad Sabir , Instrumentation & Control Mentainer , Karachi Power Plant (KANUPP)
تاريخ النشر: 2015/03/14
RAMY BAHAR SAFI
من قبل RAMY BAHAR SAFI , Senior Rig Mechanic

A fluid coupling make gear changes smoother and can happen over a larger range of 'matching' speeds. The instant change of a mechanical system burns out clutch linings (like brake pads) where a fluid system (can) last a lot longer without mechanical wear.