How does one develop a square to round shape ?

تم إضافة السؤال من قبل Mogamat Faried Gamieldien , Fabrication / Welding Supervisor , Transocean
تاريخ النشر: 2015/03/08
froilan bravo
من قبل froilan bravo , ground support equipment technician , ELkherejie CO.LTD. soul company of Saudia Aerospace Engineering Industries

you can use some hand tools or power tools or by using torch on metal . metal is more manageable when heated

Lester Laganzo
من قبل Lester Laganzo , engine department , Golden Flame shipping

we can use oxygen and acytelyne to cut edge and corners.

Manoj Saraiya
من قبل Manoj Saraiya

Need to look at all aspects of end requirement of product  including quality and cost. Machining and rolling are options to be chosen based on quality and cost.

Hein Strydom
من قبل Hein Strydom , Artisan , Hansing Engineering

Machine the corners in a lathe if possible

Deepak kodassery
من قبل Deepak kodassery , Site Supervisor , Ghantoot General Mechanical Engineering LLC

it can be done by a rolling machine