Which Gas used As a Insulation Medium in GIS ?

Kindly Share the Answer

تم إضافة السؤال من قبل vasanthakumar Thanga Durai , DATA MANAGEMENT CONSULTANT , Prometheus Group of company
تاريخ النشر: 2015/02/09
Pankaj Singh- CMRP
من قبل Pankaj Singh- CMRP , Senior Reliability Engineer , Marafeq Qatar

SF6 (sulpher hexa floride  ) is used as insulation medium in GIS.

Dim Baklagis
من قبل Dim Baklagis , Employee , Magnet Electric S.A.

Mostly SF6 for the time beeing.

MOHIDEEN ABDUL KADEER S
من قبل MOHIDEEN ABDUL KADEER S , Electrical Design Engineer , Jazeera Emirates Power

Sulfur Hexafluoride (SF6) gas is used as a insulation in GIS.

prasad rajan
من قبل prasad rajan , assistant manager , Lapp india

Gas insulated switchgear(GIS) uses SF6(Sulfur hexafluoride) as a insulation medium