6. An increase in cash reserve ratio will cause yield curve to (i)Shift downward (ii) Remain unchanged (iii) Become steeper (iv) Become flatter

تم إضافة السؤال من قبل Vinod Jetley , Assistant General Manager , State Bank of India
تاريخ النشر: 2015/01/23
Vinod Jetley
من قبل Vinod Jetley , Assistant General Manager , State Bank of India

(i)Shift downward

Mohammed Salim Allana
من قبل Mohammed Salim Allana , Compliance and Assurance Manager , United Arab Bank

Agreed with all champs, the higher the cash reserve ratio (interest free funds) would lower the yield curve.

Elke Woofter
من قبل Elke Woofter , Project Assistant , American Technical Associates

I am also going with answer (i) Shift down

Michael Pawa
من قبل Michael Pawa , cashier , sharjah cooperative society

it will shift downward...

VENKITARAMAN KRISHNA MOORTHY VRINDAVAN
من قبل VENKITARAMAN KRISHNA MOORTHY VRINDAVAN , Project Execution Manager & Accounts Manager , ALI INTERNATIONAL TRADING EST.

Answer option (i)  >>>>>>>>> Shift downward