What choices are available to a nominated bank / confirming bank if it receives non complying presentation?

تم إضافة السؤال من قبل Shujaat Ali , AVP / VP , MCB BANK
تاريخ النشر: 2015/01/01
SAMARENDRA BANIK
من قبل SAMARENDRA BANIK , SENIOR ASSISTANT VICE PRESIDENT AT NATIONAL BANK LIMITED, DHAKA BANGLADESH , NATIONAL BANK LIMITED

1.  NOMINATED BANK/CONFIRMING BANK MAY SEND INTIMATION TO THE LC ISSUING BANK FOR

WAIVER/ACCEPTANCE  OF DISCREPENCY(S).

2.  MAY ASK ISSUING BANK FOR CONFIRMATION FOR NEGOTIATION.

3 MAY SEND DOCUMENTS APPROVAL BASIS/COLLECTION BASIS.

Tamer El-Gohary
من قبل Tamer El-Gohary , Head of Trade Finance Middle Office , FIMBank Plc (Dubai Branch)

if Confirming Bank / Nominating Bank receive discrepant documents will be as follows :-

1- Will Inform the beneficiary about such discrepancy(ies).

2- Send a Notice of Discrepancy(ies) to Issuing Bank.

3- Obtain Beneficiary consent to Send on Approval Basis.

4-Send the discrepant document to the issuing bank.