What is the toughest part about optical transmission?

تم إضافة السؤال من قبل Rana Alnajjar , Web developer , Lebcards
تاريخ النشر: 2013/07/04
IBRAHIM AJAGBE
من قبل IBRAHIM AJAGBE , DWDM & Optical Transport Network Consultant , Awasr Broadband

The toughest part of Optical transmission is optical power loss calculation, this compensate for equipment board’s insertion loss and optical fiber loss. The fiber loss can be detected using OTDR and that of optical board’s loss can be gotten from power calculation.

YUSUF KHAN
من قبل YUSUF KHAN , Senior Manager (Telecom Network) , Bharat Sanchar Nigam Limited

The toughest part about optical transmission is maintaining the media(OFC) with minimum loss.