M Ltd. acquires 100% of Preference Share Capital of P Ltd. It would result in ?

<p><strong><em>(a) Hostile Takeover bid </em></strong></p> <p><strong><em>(b)Vertical Merger</em></strong></p> <p><strong><em>(c)Holding-subsidiary relationship</em></strong></p> <p><strong><em>(d)No relationship</em></strong></p>

تم إضافة السؤال من قبل VENKITARAMAN KRISHNA MOORTHY VRINDAVAN , Project Execution Manager & Accounts Manager , ALI INTERNATIONAL TRADING EST.
تاريخ النشر: 2014/12/20
Tamer Elbeshbishy
من قبل Tamer Elbeshbishy , Financial and Administration Manager , Muscat Towers Holding Group

Of-course Holding -Subsidiary relation -- Thank you

Lesley Lanag CMA CPA
من قبل Lesley Lanag CMA CPA , Senior Accountant , Takaful Emarat Insurance (P.S.C)

As far as I know, preference share is a non-voting share, so purchase of preference share doesn't give the holder any ownership right.

My answer is D. No relationship.

Ahmed kandil
من قبل Ahmed kandil , Cost Controller , Battour Holding Cpompany

answer is ( C)

Basit Ali
من قبل Basit Ali , Director of Engineering , Laverda Suites & Villas / Blue Bay Resorts

I would prefer to go with Option C

muhammad umar
من قبل muhammad umar , Accounts Officer , Security Organizing System Pakistan (Pvt) Ltd.

C

umer islam
من قبل umer islam , accountant , Noor al mustaqbal contracting llc dubai

Holding-subsidiary Relationship

VENKITARAMAN KRISHNA MOORTHY VRINDAVAN
من قبل VENKITARAMAN KRISHNA MOORTHY VRINDAVAN , Project Execution Manager & Accounts Manager , ALI INTERNATIONAL TRADING EST.

Answer Option   (c)    >>>>>>>>>>>>>    Holding-subsidiary relationship

Malik Khalid Mahmood
من قبل Malik Khalid Mahmood , Regional Finance Manager , Leosons International FZ LLC

c - holding subsidiary relationship.......