How can we find fault in Low Voltage Cables ?

تم إضافة السؤال من قبل afsar mehdi , Senior Engineer MEP , saif bin darwish
تاريخ النشر: 2014/10/27
Tauseef Mohammed
من قبل Tauseef Mohammed , Architect/Leader , US Bank National

Many tools available in market. Are you looking best way or cheapest way?

Rashid Yousaf Darr
من قبل Rashid Yousaf Darr , Technical Complaints Officer , Fauji Fertilizer Company Pvt. Ltd.

1) Impulse Reflection Method TDR (These are low resistive faults and can be

determination of cable end, cable cut, joint

location with impedance change

2) Multiple Impulse Method SIM/MIM

3) Impulse Current Method ICM

4) Decay Method

5) Burn Down Techniques

6) Bridge Measurement