Which incoterm is mostly used in freight forwarding operations?why?

تم إضافة السؤال من قبل مستخدم محذوف‎
تاريخ النشر: 2014/10/08
amer jayyousi
من قبل amer jayyousi , Business Development Consultant , freelance

I believe C&F or CIF.

Although answering this question is tough to answer as ex works and fob are also used especially in partial load goods.

Muhammad Asif
من قبل Muhammad Asif , Logistics Coordinator , Fire Bird Distribution FZE

C&F is most commonly use Incoterm but now FOB is also flourishing due to extra destination charges

Qammer Shafique
من قبل Qammer Shafique , Manager Foreign Trade , M.N. Chemical Inds. (Pvt) Ltd.,

Depend upon the order or goods to be purchased or shipped.Mostly CIF is being considered if the supplier is more professional

abdukhaliq alsharif
من قبل abdukhaliq alsharif , logistic Operations Coordinator & Customs clearance , QQBMCO

(1)Ex-work (2) FOB (3) C&F (4) CIF--

HANY MAHDY
من قبل HANY MAHDY , ASS. SHIPPING MANAGER + QUALITY CONTROL MANAGER , DOMINION SHIPPING AGENCIES (EGYPT)

http://ar.wikipedia.org/wiki/%D9%85%D8%B5%D8%B7%D9%84%D8%AD%D8%A7%D8%AA_%D8%AA%D8%AC%D8%A7%D8%B1%D9%8A%D8%A9_%D8%AF%D9%88%D9%84%D9%8A%D8%A9