Gross Profit Ratio for a firm remains same but the Net Profit Ratio is decreasing. The reason for such behavior could be:

<p><strong>(a) Increase in Costs of Goods Sold, </strong></p> <p><strong>(b)If Increase in Expense,</strong></p> <p><strong>(c) Increase in Dividend,</strong></p> <p><strong>(d)Decrease in Sales.</strong></p>

تم إضافة السؤال من قبل VENKITARAMAN KRISHNA MOORTHY VRINDAVAN , Project Execution Manager & Accounts Manager , ALI INTERNATIONAL TRADING EST.
تاريخ النشر: 2014/09/20
manaf almas
من قبل manaf almas , Auditor , DAR AL NUZUM PUBLIC ACCOUNTANTS

B)INCREASE IN EXPENSE

Subash Thomas
من قبل Subash Thomas , Manager- Internal Audit. , Confidential Company

If the sales remain constant, option B, increase in expenses is correct. If expenses remain constant, then option D is correct.

FITAH MOHAMED
من قبل FITAH MOHAMED , Financial Manager , FUEL AND ENERGY CO for transportion petroleum materials

ANSWER B

Md. Shahrier Aswad
من قبل Md. Shahrier Aswad , Accounts Officer, Finance & Accounts Department , Center for the Rehabilitaion of the Paralysed (CRP)

Answer should be B, if Sales is constant.

MOHAMMAD EBRAHIM Hossain
من قبل MOHAMMAD EBRAHIM Hossain , Lecturer , Shahid Mashiur Rahman Degree college, Jhikargacha Jessore

B is correct answer

georgei assi
من قبل georgei assi , مدير حسابات , المجموعة السورية

 The answerd Decrease in Sales

Anayatullah Tahir
من قبل Anayatullah Tahir , Finance Manager , Etqan Projects

Option B is correct.