Why do companies prefer to use standard costs instead of actual costs to determine product costs ?

تم إضافة السؤال من قبل مستخدم محذوف‎
تاريخ النشر: 2014/08/28
MUDDASSER ALI
من قبل MUDDASSER ALI , Manager Accounts , M/s Ghulam Muhammad & Sons (GMS (Pvt) Ltd). (Autoparts Manufacturing Concern)

To determine the standars and then for comparision between Actual & Applied,Which leads to Variance anaylsis and help management to control Cost