What was the reason behind banking crisis during 2005-2010?

تم إضافة السؤال من قبل Sumin Dhakal , Personal Secretary to the Minister of Finance , Government of Nepal, Ministry of Finance
تاريخ النشر: 2014/08/27
Jaquelin Becerra
من قبل Jaquelin Becerra , Group X Instructor , University of California San Francisco

A big snowball effect of poor and unstructured underwriting starndards, leading to bad credit decisions being made lead to the downfall of the economic crising from 2005 - 2010.  In simple tems buying falsely identified Mortgage Backed Securities lead to the financial crisis.

R.NARASIMHAN RANGARAJAN
من قبل R.NARASIMHAN RANGARAJAN , General Manager - Retail Banking , Bank Sohar

There are many reasons like Subprime Crisis, Stock Market Bubble, Commodity price volatility, Real estate Crisis, etc.