How does the interest rate affect the consumer`s decision to spend or save ?

تم إضافة السؤال من قبل Mohamed Tarek Wagdy MBA CTP , Head Of Treasury , Medaf Investment
تاريخ النشر: 2014/08/27
طارق محمد احمد قلالوه
من قبل طارق محمد احمد قلالوه , موظف مالي , مؤسسة المواصفات والمقاييس

interest rate is very importanc to " Calculated "cost of capital

Haseeb Khalid
من قبل Haseeb Khalid , Sales and Promotion Manager. , Medi Urge

if interest rate fall consumer prefer saving instead of spending in order to maintain income from saving returns. Lower interest rate means lower return on saving that ll make cosumer to invest or spend less for future. This is called substitution effect.