What is concept design?

تم إضافة السؤال من قبل Yazan Ahmad , programmer , wysada
تاريخ النشر: 2013/06/23
Hadeel Mohamed
من قبل Hadeel Mohamed , Illustrator, Concept Artist ,Comic Colorist & Graphic designer , Freelancer

Concept design or as widly known concept art is to convey a visual representation of a design or an  ideafor use in films, video games, animation, comic books,...etc before it is put into the final production or final stage. it can also be applied to retail design, set design, fashion design and architectural design.