What is the difference between design mix and nominal mix in concrete mix design?

تم إضافة السؤال من قبل Mubeen Ali PK , Assistant Engineer , PMGSY (Pradhan Mantri Gram Sadak Yojna) - Rural Road Development Authority- Govt. of India
تاريخ النشر: 2014/07/19
navaneetha krishnan kandasamy
من قبل navaneetha krishnan kandasamy , Sr.Project Engineer , KPTL Ltd

Nominal mix design is volumetric and design mix is weigh basis.Nominal is expensive and less strength and design mix is economical with high strength compare to nominal.