What has to do the ADO.NET technology with ActiveX technology?

تم إضافة السؤال من قبل Nour Amoudi , System Engineer , Mercedes Benz (Daimler AG)
تاريخ النشر: 2014/07/09
Irshad Ahmad
من قبل Irshad Ahmad , Technical Lead(senior developer) , 01 Systems WLL

Factually ADO.NET was built as an extension to ADO (Activex Data Objects) technology to access and manipulate data from different data sources. Activex itself is nothing but a container which can interact with a plethora of interfaces or provide functionality.