How much area is covered by a single lightning arrestor to protect object from lightning strokes ?

تم إضافة السؤال من قبل Sudhakar Nandigamu PMP , Project Manager/Sr.Electrical Engineer , MTC Qatar
تاريخ النشر: 2014/07/06
Devki Nandan Gupta
من قبل Devki Nandan Gupta , Electrical Engineer , looking the maintenance of Electrical Installation

As per CPWD designe it should cover  50 sq metres area.

Sudhakar Nandigamu PMP
من قبل Sudhakar Nandigamu PMP , Project Manager/Sr.Electrical Engineer , MTC Qatar

The area covered by the lighting arrester depends on the manufacturer specification and design. it can be75 Mtr to 250Mtr