What is force balance principle? State some of its’ advantages.

تم إضافة السؤال من قبل Wajid Imran Abbasi , Instrument Engineer , OGDCL
تاريخ النشر: 2014/07/02
Waqar Ahmed
من قبل Waqar Ahmed , Instrument Technician , ADNOC Gas Processing

A device or controller which generates an output signal by opposing torque is based on force balance principle.

Advantages: a. Moving parts are fewer. b. Baffle movement is negligible c. Frictional losses are less